https://opticron.bg/image/cache/catalog/trybi/ES-GA-ED/telescope-Opticron-ES-v4-41260_40936_1-1170x600.jpg

Ревю на зрителна тръба Opticron ES 80 GA ED

  • 21 Apr 2020
  • |   0 Коментари

Ревю на зрителна тръба Opticron ES 80 GA ED

Приятелите ни от Габи Тур, получиха зрителна тръба Opticron ES 80 GA ED и статив, дарение от фондация „По-диви Родопи“ по проект LIFE Vultures за опазване на черните и белоглавите лешояди в Родопите. Ето какво пишат от Габи Тур за зрителната тръба:

"Удивихме се на кристалното изображение със съвсем натурални цветове. Денят беше мъглив с кратки слънчеви проблясъци и ни даде много възможности да пробваме оптималното увеличение от 45х. Но хубавото светло изображение на кошутите на билото остреща, ни дава увереност, че при максимално увеличение могат ясно да се наблюдават елени и на отсрещния бряг, на откритите поляни в еленовото стопанство.

....

И освен за наблюдения, този модел Оптикрон, е добър вариант за фотографите … . Благодарение на адапторите за фотокамери и телефони, ще можете да използвате увеличението на тръбата за снимки. Липсата почти изцяло на аберации, дори и при най-високо увеличение, заедно с превъзходна разделителна способност и цветен контраст, ще дадат перфектни резултати на изображението."

Цялото ревю може да видите на страницата им тук.


Зрителни тръби Opticron

Тестваният модел е заместен с още по-добър, зрителна тръба Opticron MM4 77 GA ED, който въпреки по-компактните си размери, има по-добри показатели. Вижте ревюто на MM4 77, в блога ни тук.За Габи тур:

Вижте повече за тяхната дейност и къщата им за гости в китното село Гняздово на страницата им тук.0Коментари

За да коментирате трябва да влезете в профила си Вход