https://opticron.bg/image/cache/catalog/monokal-BGA-turizam-Opticron-30440_4-1170x600.jpg

Най-добрият монокъл за наблюдение на птици е Оптикрон BGA

  • 08 Nov 2022
  • |   0 Коментари

Най-добрият монокъл за наблюдение на птици е моделът на Оптикрон BGA 8x42. Това заключи международният сайт за независими ревюта на оптична техника www.bestbinocularsreviews.com. Друг сайт за оптика потвърждава, че монокълът Оптикрон BGA 8x42 е сред най-добрите на пазара (South West Optic 2019). 

Защо обаче да предпочетем монокъл пред бинокъл? Моноклите като цяло имат няколко основни предимства пред биноклите. Те са по-леки, по-компактни, по-опростени като конструкция и често по-евтини. Това прави моноклите лесни за носене особено при преходи в планина или когато теглото на куфара за самолета е под въпрос. Теглото на един стандартен монокъл е два пъти по-малко от това на бинокъл и често е около 300 гр. Стандартен бинокъл тежи около 700-800 гр.

Най-добрият монокъл за наблюдение на птици Оптикрон BGA е изработен в Япония и е с 30 години гаранция. Има цялостно многослойно покритие на лещите, което прави образа изключително светъл и детайлен. Изпълнен е с азот, което го предпазва от кондензация и го прави ползваем при зимни условия, когато често влизаме на топло в колата след наблюдения на студено. Фокусира на 2м, което го прави пригоден за любителите на насекоми. Теглото от 285 гр и компактните размери го правят подходящ за фотографи или планинари, за които теглото е особен фактор. Корпусът е алуминиев, което създава усещане за здравина.

Комплектът на всеки монокъл включва калъф от мек материал, връзка, гумиран предпазител за обектива и почистваща кърпичка. Вижте повече във видеото тук.
Вижте повече за технически параметри на моделa BGA тук. Ако желаете да тествате модела, моля свържете се с нас.


0Коментари

За да коментирате трябва да влезете в профила си Вход